Saturday, April 01, 2006

EH...EMMMM

assalamualaikum..bertemu kita di medan blog yang serba canggih dan sebagai medan untuk menitipkan sesuatu walaupun seayat..

demam blog kian melanda akhawat..masing-masing berlumba-lumba tuk cantikkan blog..macam cendawan yang tumbuh lepas hujan..warna warni pulak tu..meriah betul..tetiba saya rasa pula yang ketinggalan..sunyi sepi jer blog ni..hheh.. masing2..makan ingat blog..tidur mimpi blog..nak bc kitab pun ingat blog..hehe..x elok tau..blog tu blog jugak..jgn lupa benda lain udahlaa..ok alang..uteh.andak..along.ok?? angah pulak jangan mudah futur..usik jer yang mana patut..ok..wat akak-akak elex yang lain..teruskan usaha memblog..jangan lupa masuk pertandingan blog..mari kita meramaikan lagi pertandingan tu..

pesanan ini kutujukan buat diriku dan semua..ingat tujuan asal kita datang sini..ilmu yg dipelajari hanyalah sebagai sampingan kita selaku azhariah.. dan salah satu uslub untk menyebarkan dakwah..tak boleh dengan lidah..kita berdakwah melalui tulisan..ye tak??jadilah azhariah yang serba boleh..tidak laa nanti kita dikatakan ketinggalan ke belakang..buktikan kita sebagai azhari dan azhariah mampu bersaing dengan ipt tempatan..janganla dikatakan jumud.. walau apa pun..kuliah jangan tinggal..kitab jangan lupa baca.,nak imtihan nie tawaquf kejap blog nie..nnti lepas imtihan sambung balik..

semalam merupakan kali pertama saya pergi ke hadiqah dauliah..setelah hampir dua tahun say berada di bumi mesir nie..best jugak rupanya..yelaa selalu lalu jer..kadang-kadang tu x sempat pandang pun..meriah jugak laa sebab bawak budak kecil..terhibur jugak..lama dah keluar bawak budak kecil jalan-jalan..dah lupa skill..hehe..apa pun jiwa rasa tenang bila tengok pokok-pokok yang merimbun..rasa macam kat taman tasik titiwangsa..

hari ini 1 april..ada orang kata april fool..x payah laa sambut..saya pun tak ingat kalau orang yang ingatkan..april fool hari yang dianggap boleh berlawak atau berlelucon tanpa rasa bersalah..berdasarkan sejarah april fool.. membuktikan kelemahan orang islam ketika itu yang mudah percaya dengan kata-kata..dan orang kafir laknatullah menyambut hari ini adalah untuk meraikan kemenangan mereka yang telah menipu umat islam ketika itu..dan ianya jugak dianggap sebagai satu bahan ejekan untuk meraikan kemenangan mreka..

oklah saya rasa dah banyak kot menulis..biarlah saya pendekkan..apa-pun..teruskan usaha dan berjuanglaa habis-habisan..kalau kita banyak habiskan masa di bilik dengan kerja yang sia-sia..ingatlahh kita yang mengejar masa bukan masa yang mengejar kita..akhirulkalam..buat kepimpinan AJKT dan HEWI bkpjm..kerja tu kerja jugak..kitab jangan lupa..quran jangan lupa hafal..walau siapa pun kita..kita tetap memegang titlle sevagai seorang penuntut ilmu..jangan lupa tu..ok..maasalamah