Friday, March 10, 2006

wasiat nenek

ceritanya begini......

Mimah mempunyai seorang nenek yang sedang sakit yang kini terlantar di hospital. Sudah agak lame jugak Neneknye masuk hopital tuh. Pada suatu hari Mimah datang melawat neneknye bersama pakciknye, Pak Man.

Sedang2 mereka melawat Neneknye tuh, Neneknye kelihatan amat sengsare, mulutnye terkumat-kamit, tangannye menggeletar. Lalu Pak Man merapatkan diri dan kedengaran Neneknye itu meminta pen dan kertas. Lalu diberikannya oleh Mimah. Dalam terketar-ketar tuh Neneknye gagahkan jua menulis. Pak Man sangka mungkin Neneknye itu sedang menulis wasiat dan beraggapan tidak elok membaca wasiat orang yang sedang nazak lalu mengambil kertas tersebut dan disimpan di koceknya. Tak lama kemudian Neneknya itu pun menghembuskan nafas yang terakhir.
Dua hari selepas tuh, selepas semuanya kembali seperti sediakala, Pak Man menghimpunkan semua ahli keluarga dengn tujuan hendak membacakan wasiat Neneknya yang telah di amanahkan kepadanya. Antara daripada wasiat itu berbunyi:"MAN, JANGAN KAU PIJAK GETAH OKSIGEN AKU TUH"..


**Senyum itu pun satu sedekah..Jadi Senyum2 lah selalu...(",)ok sajer jer untuk kali ni nanti sayer sambung lagi ni cuma sebagai hiburan melegakan jiwa yang kosong

"